-> : Startsida Nyheter Fälttester maj - sept 2014

Fälttester maj - sept 2014

Plattorna (formuleringarna) som ingått i sommarens fälttester har nu legat i vatten under fem månader. Om knappt en månad kommer testerna att avlutas då samtliga plattor plockas upp för en noggrann analys. Men eftersom den värsta påväxtperioden nu har passerat så vill vi redan nu dela med oss av våra resultat.

Våra tester har i år utförts i Kalifornien, Portugal, Italien, Indien, Furusund, Strömstad samt i Lysekil. Bilderna är tagna på teststationen i Strömstad (Sven Lovéns Marina Center på Tjärnö) men vi kan glädjas åt en god korrelation mellan de olika teststationerna - dvs samma formuleringar som utmärkt sig positivt på västkusten har även utmärkt sig på våra andra stationer.

Alla ni som spenderat tid på sjön i sommar vet att påväxtförhållandena denna säsong har varit extrema. Det gäller inte minst i Östersjön där förhållandena varit i nivå med dom vi brukar se på västkusten. Det har med andra ord varit en gynnsam sommar för test av olika formuleringar. Därför är det särskilt glädjande att kunna visa upp våra resultat! 

Några av våra nya formuleringar bygger på principer som ligger utanför bolagets befintliga patentskydd. Med anledning av de synnerligen goda resultat som några av dessa formuleringar uppvisar så har vi under sommaren vidgat vår existerande patentportfölj. Nya patentansökningar har lämnats in - självklart i linje med Ekomarine Paints strikta miljötänk.

Vi vet att ett rent skrov inte behöver bygga på förekomsten av tungmetaller och andra biocider!

Samtliga plattor har en obahandlad kant upptill och nertill. Notera att även de obehandlade kanterna på kopparfärgen är rena - vilket tyder på ett kraftigt läckage av koppar. 

 Obehandlad yta                                                   Ny formulering 1                                              

alt       alt       

 

Ny formulering 2 (bra effekt men krackelerar)       Hempel Mille Extra (Kopparbaserad)

 alt      alt   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underhålls av Trevlig webbpublicering