-> : Startsida Nyheter Sommarens tester är nu i full gång 2014.

Sommarens tester är nu i full gång 2014.

Våra justeringar av NeptuneFormula är nu gjorda utifrån samlade erfarenheter från vinterhalvårets tester i bl a Indien och Kalifornien. Nu är vi verkligen inne på "finliret"!

15 båtar med varierat användarmönster - såväl på den svenska västkusten som på ostkusten samt i Medelhavet - är påmålade med fyra variationer av vår kommande produkt som går under arbetsnamnet "NeptuneFormula New Generation". Har du andra namnförslag på vår kommande produkt - maila oss gärna på vår info adress! Vidare har vi utökat antalet fasta teststationer för att säkerställa vår nya produkts effekt vid olika salthalter, temperaturer och påväxtförhållanden. Våra fasta teststationer ger oss möjlighet att testa ett större antal variationer på vår formulering än vad vi kan be våra "testpiloter" att måla på sina båtar. På dessa stationer testar vi under sommaren ca 30 variationer av vår nya formulering - samtliga naturligtvis med utgångspunkt att klara påväxtproblematiken helt utan användande av biocider.

På tal om biocider så har vi under våren noterat något av ett "pedagogiskt" problem. Många båtklubbar kräver att båtägare enbart använder produkter godkända av Kemikalieinspektionen. Eftersom vår antifoulingteknik bedöms vara fysikalisk så finns NeptuneFormula inte upptagen bland Kemikalieinspektionens register över godkända produkter, detta för att vår produkt helt enkelt inte behöver ett godkännande! Vi tar nu saken i egna händer och låter ITM (Institutionen för tillämpad miljövetenskap vid Stockholms Universitet) utföra läckagetester på såväl våra nya formuleringar som på NeptuneFormula. Inför kommande säsong kommer detta "pedagogiska problem" att vara undanröjt.

Samtidigt som vi på Ekomarine Paint vill önska alla våra kunder och våra testpiloter en trevlig båtsommar så vill passa på att tacka Vinnova som än en gång beslutat att stötta projektet ekonomiskt. Detta ger oss möjlighet att gå "för fulla segel" genom sommarens och höstens tester och verifikationer.

Trevlig sommar!

Önskar vi på Ekomarine Paint AB

 

 

Underhålls av Trevlig webbpublicering